Roll CIT needling +

Dr. Des Fernandes var den globale banebryder i lanceringen af Environ® Cosmetic Roll-CITTM, designet til at forbedre indtrængningen af de aktive vitaminer indeholdt i cremerne fra Environ® og dermed opnå endnu bedre resultater med enkle hjemmebehandlinger.

Environ® Roll-CIT var verdens første kosmetiske roller. Den blev udviklet med det formål at lave bittesmå huller i hornlaget på en fuldstændig smertefri måde. Ved brug af Roll-CIT,føles ingen smerte eller ubehag, blot følelsen af at rulle en plastik eller metalcylinder hen over huden.

Så vidt jeg ved, er Environ den eneste virksomhed i verden, som er blevet godkendt af det amerikanske FDA, da den kosmetiske ROLL-CIT fra Environ, kun trænger igennem hornlaget. Ifølge lovgivningen i USA er det ikke tilladt, at nåle trænger ind i hudens levende lag, som det stadig er i Europa.

— Dr. Des Fernandes

Hornlaget er den eneste barriere for indtrængning i huden.

Når hornlaget er passeret, er huden åben og det er af denne grund, at nogle fabrikanter vælger at gøre brug af længere nåle for at opnå en bedre indtrængning. Men reelt er der kun brug for en nålelængde på 0,1 mm for at forbedre indtrængningen.

Samtidig er det også mere eller mindre irrelevant at tale om nålenes diamenter, fordi det kun er overfladepunkterne, som trænger ind i huden og derfor er nålens diamenter ved den dybde betydelig mindre end ved nålens egentlige diameter.

Hvis hullerne kun går igennem hornlaget, eksisterer kanalerne kun i en kort periode og lukkes højst sandsynligt efter cirka 3 – 4 timer. Hvis nålene trænger ned i det levende lag, så forbliver hullerne åbne i længere tid og på grund af dette kan mere vand trænge gennem huden og derved også flere forurenende midler ind i huden. Når nålene er kortere, kan der laves flere huller, fordi nålene ikke mærkes. Men hvis nålene derimod er længere og prikkene kan mærkes, er man tilbøjelig til at lave færre huller og som følge deraf opnå en mindre indtrængning.